Zonder te voetballen toch succes voor Prinsenland 2

Prinsenland 2 heeft afgelopen weekend zonder zelf te spelen toch succes gehad. In zowel het bekertoernooi als de reguliere competitie werd er gespeeld door de concurrenten van de geelblauwen en in beiden competities was het raak.

Te beginnen bij de competitie. Het treffen tussen achtervolger Bavel en het combi team van Zwaluwe 2/3 stond op de rol. Een belangrijke match, want samen met Oosterhout is Bavel 2 de enige ploeg die nog enigszins in de buurt van Prinsenland komt. Daartegenover stond een Zwaluwe dat, zoals we inmiddels weten, in de inhaal/bekerweekenden beschikt over wat versterkingen van het 2e elftal. Verwacht werd dat Bavel het vandaag niet makkelijk zou krijgen en zo geschiedde. De heren uit Bavel verloren deze wedstrijd met 2-1, waardoor het verschil met Prinsenland 12 punten bleef en het aantal wedstrijden nu weer gelijk is.

Nagenoeg halverwege de competitie ziet de top 5 er alsvolgt uit:

# Team Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Voor Tegen
1 Prinsenland 2 10 10 0 0 30 35 7
2 Bavel 2 10 6 0 4 18 28 15
3 Oosterhout 2 10 5 2 3 17 28 18
4 TVC Breda 2 10 4 3 3 15 25 20
5 VVC’68 2 10 5 0 5 15 24 26

Prinsenland 2 gaat fier aan kop. Ongeslagen status, volle bak uit 10 wedstrijden, het meeste aantal goals en het minste aantal tegendoelpunten. Een goed begin is het halve werk en dat begin is meer dan uitstekend geweest. Prinsenland heeft inmiddels de titel Herbstmeister binnen en als het haar ongeslagen status tot de winterstop weet te behouden, dan kunnen we langzaamaan gaan dromen over het kampioenschap.

Dan het bekertoernooi. De 3e ronde was aangebroken, een ronde waarin een groot deel van Groep 1 was vrijgeloot zodat de kwartfinales in kan worden gegaan met een correct aantal teams. Ook Prinsenland 2 was vrijgeloot en dus kon rustig worden afgewacht welke andere teams Prinsenland in de kwartfinales zouden gaan vergezellen.

Oude bekende MZC 2 ontving Nieuwdorp 2 en moest na strafschoppen haar meerdere erkennen in de uitploeg. Zo sneuvelde een uitstekende ploeg in de 8ste finales. Unitas 2 won zeer eenvoudig met 3-0 van Gastel 3 en ging door naar de kwartfinales. Alleen het treffen tussen Steen 3 en Zeelandia Middelburg 2 moet nog gespeeld worden en staat voor 18 december gepland.

Nog 8 (/9) teams over, het moment om even in te zoomen op de mogelijke tegenstanders die op kunnen doemen op de Road to the Double.

Team Klasse Huidige positie Voor Tegen
Nieuwdorp 2 3e 2 48 16
Unitas 2 1e 7 20 18
Terneuzense Boys 2 1e 3 20 13
Kloetinge 2 Hoofd 4 30 16
Serooskerke 2 1e 14 12 21
Prinsenland 2 3e 1 35 7
Terneuzen 2 4e 1 46 15
Steen 3 3e 2 37 11
Zeelandia Middelburg 2 2e 2 29 19

Heel kort gezegd, een mêlee van teams uitkomend in allerlei klassen. Grote favoriet in deze groep is overduidelijk hoofdklasser Kloetinge 2, maar ook 1ste klassers Terneuzense Boys en Unitas zijn ploegen die we beter later in het toernooi tegen willen komen.

Daartegenover staan een Terneuzen 2, Nieuwdorp 2 en een Steen 3 waarin Prinsenland een op het oog mindere tegenstander kan treffen. Ook hierin doet Prinsenland 2 dus nog gewoon mee voor de prijzen.

Voor de winterstop hebben we nog 3 potjes te spelen, te beginnen met de uitwedstrijd naar The Gunners. Vervolgens zal Good Luck op bezoek komen op de Molenkreek om daarna het kalender af te sluiten bij Seolto. Geen van allen zijn tegenstanders waarvan je het gevoel hebt dat ze het Prinsenland lastig kunnen maken, deze komen we vermoedelijk pas in het nieuwe jaar tegen! Vooralsnog dendert de geelblauwe trein ongestoord verder met één gezamenlijk eindstation, het kampioenschap!