Prinsenland dames houden de 3 punten thuis!

Afgelopen Zaterdag is er wederom winst behaald door de dames van Prinsenland. Er moest een wedstrijd ingehaald worden en wel tegen de dames van Zwaluwe 2. We hadden al veel over dit team gehoord. Al had Zwaluwe nog maar de helft zoveel wedstrijden gespeeld als wij, dus het was lastig in te schatten wat we konden verwachten.
De opstelling was niet veel anders dan de afgelopen wedstrijden. Ashley in de goal met de verdediging hiervoor bestaande uit Veronique, Anouk, Melike en Nathalie. Het middenveld was dit keer Cindy op links, Joyce en Kaylee op het midden en Samantha rechts. En in de voorhoede Marleine en Emmelijn. Ook deze week hadden we versterking op de bank van Romy en Babet.
Netjes op tijd ging de wedstrijd van start. De verslaggeefster zat nog maar net op der stoeltje, toen Marleine al na 3 minuten de Prinsenland dames op 1-0 voorsprong zette. De keepster van Zwaluwe nam de bal zo verkeerd aan, dat Marleine gemakkelijk de bal kon onderscheppen en binnen schoot.
Kaylee merkte al snel dat ze nog last had van haar hamstring en kwam eruit, dus Babet kwam op haar positie. Na een minuut of 10 liet ook Zwaluwe van zich horen, maar Ashley kwam goed uit. Daarna probeerden onze dames weer volop druk te zetten. Wat na een kwartier spelen in de eerste helft opnieuw werd beloond! De keepster van de tegenstander kwam heel ver uit en schiet de bal keihard tegen Marleine aan. De baal kaatst via de kont/heup van Marleine terug en rolt zo de goal in, 2-0 voor de dames! Hoe het nu gaat met de kont/heup van Marleine? Volgens mij wel prima!
Toch merkten de dames af en toe de kracht van Zwaluwe en moesten ze dus flink bikkelen met zijn allen. Zo gebeurde er van alles in het laatste kwartier van de tweede helft. Joyce met een schot op de goal maar die was een beetje scheef, anders had hij wel gezeten hoor! Daarna schopte Ashley zo ver uit, dat Marleine de bal gelijk mee kon nemen maar mist ook. In de tussentijd werd Cindy gewisseld voor Romy. Notities werden nog gemaakt toen in die zelfde minuut de 3e goal van de wedstrijd gemaakt werd. Wederom voor Prinsenland! Joyce vangt de bal goed op, speelt Marleine in en die weet zo de 3-0 binnen te schieten. Daarna weet Zwaluwe het Prinsenland nog lastig te maken. Er word uitgehaald, maar Ashley weet te redden en gelukkig ook de rebound. Ashley was lekker bezig deze wedstrijd en dan bedoelen we niet alleen met de goede reddingen 😉 Nog net voor tijd volgen twee kansen voor de dames Prinsenland. Emmelijn speelt net te ver voor zich uit en daarna Marleine nog een keer op de paal. Kaylee had een heel verhaal op de bank over een gekke droom (wij denken nog steeds dat het de martini van de avond ervoor was).
In de rust ervaarde Bart nogmaals dat hij met een damesteam te maken heeft. Toen hij een doorzichtig tasje moest pakken bij de deur met een mooie groene bh. Van wie? Laten we het zo zeggen dat Rene ondertussen wel wat gewend is van zijn dochter 😉 En zo werd er met een lach gestart aan de tweede helft. Al wist Zwaluwe na nog geen kwartier spelen die lach van de gezichten af te krijgen. De spits van Zwaluwe kan uithalen, en via de binnenkant paal valt de 3-1. Het ging even gelijk op, want ook de dames van Prinsenland kregen een goede kans via Emmelijn die de bal goed mee nam. Alleen werd er niet gescoord aan onze kant en nog geen 5 minuten later wel door Zwaluwe. De 3-2 werd van veraf ingeschoten over Ashley heen. Opeens was Zwaluwe weer helemaal terug in de wedstrijd, maar de dames van Prinsenland deden er alles aan om de winst te behalen.
Kaylee der spiertjes waren weer warm gemasseerd en deed nog een poging, toen ze voor Samantha gewisseld werd. De verdediging stond te knokken, op het middenveld liepen ze de benen uit hun lijf, en dat maakte het wel mogelijk dat Emmelijn en Marleine met een mooie combinatie een goede kans hadden in de 20e minuut. Helaas was Cindy net te laat bij de tweede paal. Dit werd direct gevolgd door een kans Emmelijn wat een corner werd. Pas na 25 minuten spelen, konden de supporters langs de lijn weer adem halen. Marleine vangt de bal op en haalt uit, maar het is Emmelijn die in de rebound als de vliegende Hollander 4-2 scoort.
Door beide teams werd geknokt voor de punten. Met nog minder dan de 10 officiële speelminuten op de klok, schopt de tegenstander met haar voet in de grond. Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was duidelijk dat de brancard moest komen. Op verzoek van Zwaluwe is de wedstrijd gestopt en zo was de eindstand dus 4-2 voor de dames van Prinsenland.
Alle supporters weer bedankt! Goed om te zien dat weer en wind en zelfs de intocht van Sinterklaas jullie niet tegen houd om ons aan te komen moedigen. Volgende week krijgen jullie een weekje rust! We zijn dan namelijk een weekend vrij en druk bezig met de Sinterklaasviering. Mocht je Prinsenland toch missen… S ´avonds staat er een spannende wedstrijd op het programma van de mannen, namelijk de derby Prinsenland 1 tegen Klundert 1 om 19.00 uur.