Prinsenland 5: Wederom de nul dankzij doelman Kevin Dierks

Prinsenland 5 ontving vandaag TPO/VOV uit Langeweg op sportpark de Molenkreek. Voor de meeste spelers een nieuwe ploeg om tegen te strijden. Dus wat zich te wachten stond was voor de meeste een vraag.

Het 5e ging fel uit de startblokken en kreeg al vroeg wat kansjes de doelman van VOV kon dan wel op leeftijd zijn maar stond meerdere malen zijn mannetje. In de 9e minuut moest hij dan toch een schuiven van Maikel aan zich voorbij laten gaan. Hij leek nog gered te worden door een verdediger maar de goed meegelopen Daan Huijps was er als de kippen bij en tikte de bal nog net voor de verdediger over de doellijn 1-0. Het is dat we erg slordig met het balbezit en de kansen omgingen anders had de wedstrijd al binnen het kwartier binnen geweest. Na 25 minuten kwam Hielke in scoringspositie, maar hij kreeg het voor elkaar om de bal over het vangnet op de parkeerplaats te janken. In de 30e minuut scoorde Hielke uiteindelijk wel de 2-0 uit een hoekschop van Maikel. Na goed positie kiezen kon hij de bal direct uit de lucht binnen volleyen. Drie minuten later viel de 3-0 Maikel zette een 1-2 op met Daan en die lanceerde Den Ouden die wist wel raad met het kansje alleen op de keeper af. Voor rust was doelman Kevin Dierks nog een sta in de weg. Met diverse goede reddingen hield hij het 5e op de been en met een 3-0 ruststand kon worden thee gedronken.

Na rust werd er wat laconiek begonnen en dat resulteerde in wat kleine kansjes van TPO/VOV. In de 50e minuut stuurde Richard van Eekelen met een perfecte bal in de hoek Den Ouden weg. Maikel kon met deze bal vervolgens Karim Aly Hassan bereiken bij de 2e paal en zorgde terecht voor de 4-0. De minuten die volgden kreeg Maikel, Nick en Karim hier en daar leuke kansjes, maar gingen hier onzorgvuldig mee om. In de 66e minuut was het Victor Prent die Den Ouden in scoringspositie wist te brengen. Den Ouden faalde niet en maakte de 5-0. Scheidsrechter A. De Gast voelde de wedstrijd goed aan en liet alles op rolletjes verlopen. Het was heel de middag gelukkig droog alleen wel ontzettend fris. Net voor tijd wist Maikel zijn 3e van de middag te maken na aangeven van Nick Dierks liep Maikel 1 op 1 met de doelman en verschalkte deze vrij gemakkelijk. Wederom 3 punten voor het 5e elftal en deze middag was doelman Kevin Dierks de uitblinker die vele ballen wist te keren alleen dit viel in het verslag niet duidelijk te verwerken, vanwaar dat de titel van het verslag naar hem verwezen is.

Volgende week staat de de 1e wedstrijd in de knock-out ronde voor de beker op het programma er wordt dat gespeeld uit tegen DHV 2 het oude team van onze linksback Richard van Eekelen die zal deze middag zeer gebrand zijn om deze wedstrijd winnend af te sluiten.