Wisselspelers beslissen matige wedstrijd 5e elftal

Op een regenachtige zaterdag mochten we thuis spelen tegen Virtus uit Zevenbergen.
Over dit team was vooraf niets bekend enkel en alleen de uitslagen van de vorige wedstrijden. Daar moesten we dus informatie vanuit kunnen winnen.
Het 5e begon ijzersterk aan deze wedstrijd en dat resulteerde in verschillende kansen.
Virtus had de eerste 10 minuten niets te vertellen. Maikel had 3 opgelegde kansen maar stuitte op het laatste moment op de sterk keepende doelman. In de 19e minuut was het dan raak. Eerst was Nick Dierks die na een hoekschop van Dave Stolk op de doelman schoot die bal kwam bij Maikel zijn schot werd ook geblokt, maar uit eindelijk viel de bal voor de voeten van Victor Prent die streepte de bal vervolgens binnen 1-0 de ban was toen eindelijk gebroken. Virtus moest nu wel komen om nog wat van deze wedstrijd te maken. Ze krijgen ook wat kleine kansjes daardoor, maar de altijd sterke Kevin Dierks was ook vandaag van plan om de nul te houden en maakte alle doelpogingen onschadelijk. Voor rust gooide Prent de bal achter in de zestien waar Den Ouden stond te wachten. Hij controleerde goed en sleepte de bal langs zijn tegenstander en tutterde de bal door de benen van de doelman 2-0. Er viel toen heel veel last van de schouders van de defensie van de blauwgele.
De goed leidende scheidsrechter Dhr. Ooijens vond het mooi geweest en floot voor de rust.

De 2e helft begon zoals gewoonlijk met een paar wijzigingen. Coach Wally den Ouden bracht wat leeftijd in het team met Christian Nieuwland, Chris Bouwman en John Landman. De eerste aanval na de rust was ook gelijk raak Christian legde de bal panklaar voor John Landman die haalde uit en schoot de bal hoog in het doel 3-0. Iedereen stond verbaast, want dit zijn wij niet gewend van deze slager. In de 60e minuut werd het 4-0 de volgende invaller scoorde. John brak door en kon spits Chris Bouwman bedienen die had wel wat ruzie met de bal, maar wist toch als winnaar uit de strijd te komen en omspeelde zo de doelman solide. Hierna ging virtus vol naar voren en omschakelen was er nauwelijks bij. De ene kans na de andere was er voor prinsenland, maar er werd wel heel slordig met de kansen omgegaan. Christian Nieuwland kon ook zijn doelpunt meepakken vandaag het was wederom John Landman die de bal voor het doel kreeg en voor Nieuwland is dat een koud kunstje om het dan af te ronden 5-0. Het was mooi geweest zo en dat vond de scheidsrechter ook na 90 minuten. Vandaag weer 3 belangrijke punten gepakt om in het spoor van de top 3 de blijven en het lekkere van de overwinning is ook dat vandaag de nul gehouden is een betere beloning kan je als doelman en verdediging niet krijgen. Na wat biertjes kregen we ook nog te horen dat de koploper deze middag verloren heeft in Zwijndrecht dat was de kers op de taart.
Volgende week kunnen we een wedstrijd inlopen, want dan zijn de concurrenten vrij en spelen wij thuis tegen TPO/VOV 2 om 14:30.
1-0 Victor Prent
2-0 Maikel den Ouden (Victor Prent)
Rust
3-0 John Landman (Christian Nieuwland)