Sterke start Prinsenland 2 brengt overwinning op naaste belager

Vandaag stond alweer het 10e competitieduel van 2016-2017 op het programma. Waar we vorige week af mochten reizen naar Oosterhout, daar kwam vandaag een Oosterhoutse equipe op bezoek. In Oosterhout 2 trof Prinsenland opnieuw de nummer 2 van de ranglijst, iets wat in tegenstelling tot de koppositie wekelijks verandert. Mede dankzij een sterke openingsfase werd ook deze ploeg aan de zegekar geknoopt. Prinsenland kwam een kwartier iets onder druk, maar wist zich daar in het vervolg prima van te ontdoen. De 3-0 eindstand was dan ook een logisch en zeer terecht gevolg.

Dat Oosterhout niet naar de Molenkreek was afgereisd om zomaar even te verliezen was direct duidelijk. Met keihard spel probeerde zij het spel van Prinsenland te ontregelen, gelukkig bleef Prinsenland in de openingsfase ijskoud combineren. Dit leidde al in de 5e minuut tot de vroege openingstreffer van Sulkers. Een corner van Van Tilburg werd prima bij de tweede paal gelegd, waar het onze topscorer was die de bal feilloos binnenkopte.

Een vroege voorsprong was lekker, want Oosterhout moest nu wel komen. Met onze snelle buitenspelers Clevi en Jona in het achterhoofd was het wachten op het moment dat zij de ruimte succesvol konden benutten. Oosterhout liet echter steeds meer zien ook prima te kunnen voetballen en Prinsenland werd meter bij meter teruggedrukt op eigen helft.

Het balbezit was voor Oosterhout en dat is een compliment waard. Voor het eerst dit seizoen wist Prinsenland zich niet goed onder de druk vandaan te voetballen en de geelblauwen hadden zichtbaar moeite met de bikkelende ploeg. Gelukkig voor Prinsenland leidde dit overwicht niet tot grote kansen, waardoor Wessel voor rust keurig de 0 kon houden.

Ook aan Prinsenland zijde waren er, op wat hachelijke situaties in de Oosterhout 16, nauwelijks aanvallen te bewonderen die tot kansen leidde. Niet geheel onlogisch was dan ook de 1-0 ruststand die tijdens de thee op het scorebord pronkte.

Een tactisch kwartiertje was wel even nodig, want Prinsenland was het initiatief kwijt. Veel vroeger storen en de opbouw ontregelen was het devies, en zo geschiedde. Onder leiding van de sterk spelende Sulkers werd de opbouw van Oosterhout steeds beter verstoord en begon het kwartje de kant van de geelblauwen op te vallen.

De start van de 2e helft was grimmig. Van Tilburg leek nog vol adrenaline van de 11/11 nacht ervoor te zitten en zocht graag de confrontatie met de Oosterhouters. Na wat kleine opstootjes en woordenwisselingen was wel duidelijk dat Oosterhout zijn huid duur zou verkopen. Gelukkig deinst Prinsenland nergens voor terug en 10 minuten later was de Oosterhout-tirade al weer gaan liggen. Ondertussen was Prinsenland tot twee keer toe dichtbij de 2-0 geweest, waarna de 3e poging in minuut 65 raak was. Gastspeler Clevi was het eindstation van een fijne aanval en bracht zodoende de stand op 2-0.

Oosterhout leek het wel te geloven en speelde niet meer met het mes tussen de tanden. Wessel hoefde in het restant van de wedstrijd dan ook nauwelijks handelend op te treden, terwijl de Oosterhout 16 steeds vaker werd omsingeld. Tot goals leidde dit echter niet en het publiek moest dan ook tot 10 minuten voor tijd wachten op de volgende goal. Wie anders dan, de man in vorm, Valster wist een counter ijzersterk af te ronden. Een uitstekende goal van de krachtige spits, waarmee ook gelijk de eindstand was bepaald.

Opnieuw een erg fijne overwinning op een ploeg die bij vlagen liet zien prima te kunnen voetballen. Gelukkig voor Prinsenland bleek het technisch vermogen van de voorwaartsen, de kracht van het middenveld en de ondoordringbaarheid van de laatste linie een uitstekende mix om Oosterhout te bestrijden. Met deze overwinning is het puntentotaal op 30 uit 10 gekomen, een prima prestatie.

Volgende week een bekerweekend, waarbij Prinsenland is vrijgeloot en al in de 4e ronde staat. De week hierna mogen we naar een bekende. The Gunners is dan gastheer, een ploeg die vorig seizoen met Prinsenland degradeerde uit de 2e klasse. Haar seizoen is echter nog niet echt op gang gekomen en de winst moet dan ook alles zijn waarvoor Prinsenland naar Breda afreist. Die middag dan, want ’s avonds is de equipe van Leest ook in de kroegen van Breda te vinden en dan word het doel even anders, pinten pakken in plaats van punten 😉

Wil ik bij deze ook nog even iedereen uitnodigen voor een heerlijke derby op zaterdag 26 november. Het op stoomt geraakte Prinsenland 1 ontvangt dan concurrent Klundert. Ons vlaggenschip mag inmiddels stiekem naar boven kijken en bij het treffen met de tricolores is alle support welkom. De blauwgele fanclub is er in ieder geval klaar voor, Wij zijn Prinsenland kom maar op!!