Prinsenland dames wint met 5 goals van Marleine Reijmers

Ook bij de dames van Prinsenland is afgelopen weekend goed resultaat behaald. Het leek een spannende wedstrijd te worden, doordat er gespeeld moest worden tegen de nummer 3 ST Noad/Vosmeer, terwijl onze dames op nummer 2 stonden van de ranglijst. Bibberend kwamen de teams het veld op, maar dit was meer van de kou dan van angst hoor. Een aantal van ons hadden duidelijk 11/11 gevierd, maar toch aanwezig. Dat hebben we graag, bikkels.

De opstelling was als volgt: Ashley in de goal met voor haar de verdediging, Veronique op rechts, Anouk en Melike centraal en Nathalie links. Op het midden stond Samatha rechts, Joyce en Beau centraal en Kaylee op links en zoals de voorgaande wedstrijden Emmelijn en Marleine in de aanval. Op de bank, onder een aantal dekentjes en jassen, waren nog Romy en Babet te vinden om in te vallen.

De wedstrijd was begonnen en eigenlijk is de eerste kans voor de tegenstander, maar Ashley hield de goal schoon. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, fysiek en ook wel voetballend. Gelukkig was daar Marleine die der trucendoos open trok en gemakkelijk de verdediging van Noad/Vosmeer uitspeelde. De bal werd voorgegeven en zowaar stond daar Kaylee bij de tweede paal, die de bal binnen tikte. En eigenlijk direct hierna werd er vanuit onze verdediging goed opgebouwd en zo kwam de bal bij Emmelijn terecht. Zij stuurde Marleine weg met een mooie steekbal. Bewust of onbewust koos Marleine een hoek en zo stond het 2-0!

En vanaf daar hadden de dames de smaak weer te pakken. Er werd druk gezet en waren de betere partij. Noad/Vosmeer was zoekende en merkte dat de lange ballen door het midden niet echt werkten. De wedstrijd ging door en toch kwamen ze hier en daar door de verdediging heen van Prinsenland. Er ontstonden wat kansen, maar ze wisten nog niet te scoren. Kaylee werd na een half uur gewisseld vanwege een pijnlijke hamstring, dus die is der billen gaan laten masseren binnen. Daardoor was het tijd voor Babet om te gaan shinen op links half. Ook de tegenstander had gewisseld en de nieuwe tegenstander van Nathalie zorgde hier en daar voor de nodige probleempjes.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd bestond weer zoals we gewend zijn uit veel kansen. Zo begon Noad/Vosmeer met een kans welke door de vingertoppen van Ashley naast de goal werd getikt. Daarna konden wij weer gaan proberen, zoals we dit iedere wedstrijd heel veel doen. Marleine, Emmelijn, Samantha en nog een corner werden gemist. Terwijl iedereen al aan de warme thee in de kleedkamer dacht, zag Marleine de kans om de bal af te pakken van de verdediging van Noad/Vosmeer. Ze hoefde alleen te draaien en zo wist ze nog net voor de tijd de 3-0 binnen te schieten.

Terwijl iedereen lekker aan het indoezelen was van de warmte, moest er opeens nog de tweede helft gespeeld gaan worden. Ook deze week kwamen we redelijk sterk de kleedkamer uit. Na ruim 5 minuten spelen had Marleine namelijk al weer een hele goede kans. Toen dit niet lukte probeerde ze het gelijk daarna nog een keer. Vanaf de middenlijn is speedy gonzalez gaan lopen, niemand van de tegenstander die haar bij kon houden, schoot langs de keepster en het stond al 4-0.

Babet is tegenwoordig op dreef met de ballen voorgeven, zo ook deze wedstrijd. Na bijna een kwartier in de tweede helft speelde ze namelijk Marleine in, die vervolgens de 5-0 binnen schoot. De afgelopen wedstrijden verschilden de doelpuntenmakers. Dit was weer even een wedstrijd voor Marleine zodat ze wel mee blijft doen op de topscoorderslijst.

Op de bank waren we al behoorlijk positief over de wedstrijd en voornamelijk over dat we misschien voor de derde keer op rij de 0 konden gaan houden. We hadden even ergens moeten afkloppen toen dit gezegd werd.. Noad/Vosmeer schoot met de snelle spits onze verdediging voorbij. Ashley komt goed uit en we dachten safe te zijn. Alleen de bal komt in de voeten van wederom een speelster van Noad/Vosmeer terecht. Die raakt de bal precies goed en weet van afstand binnen te schieten. Daar ging de 0, het was 5-1.

Na 20 minuten in de tweede helft werd Samantha gewisseld voor Romy en Beau kwam eruit voor Kaylee. Al bleef het onrustig bij Prinsenland en zelfs bij de verdediging was het even wat rommelig. Noad/Vosmeer wist hiervan te profiteren en schiet ook nog de 5-2 binnen. Het was nog een kwartier spelen en even leek het erop alsof Noad/Vosmeer er weer in ging geloven.

Het bleef rommelig, maar toch werd er ook druk gezet van de Prinsenland dames. Gelukkig werd dit ook nog beloond met een goal. Een mooie combinatie van Joyce, Kaylee en Marleine die de keeper uit wist te spelen zorgde voor de 6-2. Ook Anouk dacht het nog een keer te proberen! De rebound word nog bijna binnen getikt door Romy. Al zei Peter het helemaal goed langs de lijn, het blijft geen feest! 😉

In de laatste paar minuten kwam Emmelijn er nog uit. Tenen worden al zo lekker koud met dit weer. En als daar dan de tegenstander nog vol op stampt, dan voelt het even alsof hij eraf ligt. Beau kwam terug op het midden, Kaylee moest zich naar de aanval verplaatsen en Babs kwam terug op links half. Nadat iedereen bij deze wissel eindelijk op zijn plek stond was de wedstrijd klaar. Het was een mooie 6-2 en de drie punten bleven wederom in Dinteloord!

Volgende week mogen we nog een keer thuis en wel tegen Zwaluwe 2. We hebben al veel over deze club gehoord. Het is lastig in te schatten hoe of wat, aangezien ze nog maar de helft zo veel wedstrijden hebben gespeeld van ons. Ik zou zeggen trek je handschoenen aan, neem een muts mee en kom ons supporteren komende zaterdag om 12.00 uur.