Prinsenland wint met ruime cijfers!

fb_img_1479071340878Wedstrijdverslag FC Dauwendaele- VV Prinsenland 12-11-2016
Afgelopen zaterdag reisde Prinsenland af naar Middelburg om het op te nemen tegen FC Dauwendaele. Na een prima wedstrijd van vorige week tegen Terneuzense Boys (3-0 winst), was dit een uitwedstrijd die op papier gewonnen moest worden. FC Dauwendaele was immers terug te vinden op de laatste plaats in de tweede klasse E. Echter heeft deze competitie al meerdere keren bewezen dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen en dat er van onderschatting geen sprake kan zijn. Trainer Erwin van der Woerdt benadrukte dit eens te meer door voor de wedstrijd te benadrukken dat ‘één zwaluw nog geen zomer maakt’.
Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af zonder dat beide teams tot echte kansen kwamen. Na iets meer dan een kwartier kreeg de thuisploeg een hoekschop, maar deze werd door de Prinsenland defensie meteen onschadelijk gemaakt, waarna de bal terechtkwam bij Sven Damen. Die stuurde Brendon Jansen op snelheid de diepte in; Brendon omspeelde vervolgens twee tegenstanders en schoot het leer rustig langs de kansloze doelman van FC Dauwendaele, waardoor de bezoekers uit het niks op een 0-1 voorsprong kwamen. Hierna volgde een sterke fase van Prinsenland, waarin het heer en meester was op het veld. Hoewel de middenvelders van Prinsenland aan de bal af en toe slordig waren, wonnen zij wel bijna al hun persoonlijke duels, waardoor de bezoekers druk konden houden op Dauwendaele. Dit resulteerde nog in goede mogelijkheden voor Nicky de Frel en Brendon Jansen. Na amper 25 minuten was het echter toch weer raak voor Prinsenland. Dit keer draaide Jansen een vrije trap richting de tweede paal en daar kon Pieter Suikerbuijk de bal eenvoudig binnentikken om de score te verdubbelen. Prinsenland bleef voor rust duidelijk de betere ploeg en gaf, op een aantal corners, nauwelijks iets weg in deze fase van het duel. Het was dan ook geen verassing dat de Dinteloordse formatie uitliep naar 0-3. Na een mooie aanval over meerdere schijven was het Sven Damen die de bal uit de draai in de rechterbovenhoek wist te plaatsen. Met deze verdiende stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft was het zaak voor Prinsenland om goed uit de kleedkamer te komen en niet meteen een tegentreffer te incasseren waardoor het duel mogelijk weer spannend zou worden. Na nog geen twee minuten in de tweede helft tilde Nicky de Frel de score naar 0-4. Hij profiteerde van een enorme fout in de defensie van de thuisploeg en wist eenvoudig de bal onder de doelman door te schuiven. In het eerste kwartier na rust was Dauwendaele rijp voor de slacht, omdat Prinsenland door bleef gaan met waar het gebleven was qua instelling en werklust. Helaas ontbrak het vaak aan de juiste eindpass om de score nog veel ruimer op te laten lopen. Na iets meer dan een uur leek Prinsenland wat gas terug te nemen en zakte de wedstrijd weg naar een (zeer) matig niveau. Dauwendaele probeerde nog wat van de wedstrijd te maken en kwam eigenlijk pas voor het eerst dit duel echt in het stuk voor. Het was dan ook meteen raak voor de thuisploeg toen een steekbal door de achterhoede doeltreffend werd afgerond: 1-4. Hierna kreeg Prinsenland de grip op het duel eigenlijk niet meer in handen en was het Dauwendaele dat in deze fase van het duel beter voetbalde en ook dreigender werd in de vorm van hoekschoppen en afstand schoten. Gelukkig resulteerde dit voor Prinsenland niet in een tweede Zeeuwse treffer, waardoor de marge 3 doelpunten bleef. Precies in de fase dat de Dinteloordse ploeg het wat lastiger kreeg, sloeg het zelf eens te meer hard toe. Dit keer was het Jacco de Gast die Brendon Jansen de diepte in stuurde aan de rechterkant van het veld. Nadat hij de bal goed controleerde stond hij oog in oog met de doelman en maakte het koelbloedig af: 1-5. Desalniettemin was het Dauwendaele dat de laatste tien minuten vooral in balbezit was en Prinsenland dat het wel prima vond. Tot echt grote, uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Toch kwam er nog een tweede treffer voor de thuisploeg. Na een discutabel moment voor een overtreding op de helft van Dauwendaele pikte de centrale middenvelder van Dauwendaele de bal op en wist hij de bal met een fantastisch schot van zeker 40 (!) meter over doelman Joeri Leest te schieten. Hiervoor paste maar één ding en dat was applaudisseren. Toch was het slotakkoord nog voor de bezoekers. Na een mooie aanval over de rechterkant kreeg invaller Joep Brosky dé kans om de score nog op 2-6 zetten, maar hij schoot de bal alleen voor de doelman over het doel. Al met al een verdiende overwinning voor Prinsenland, dat zeker een uur lang de bovenliggende partij was op een moeilijk bespeelbaar veld. Volgende week is er geen competitievoetbal, maar wordt er geoefend tegen Groote Lindt. De week erna, 26 november, zal de derby tussen Prinsenland en Klundert gespeeld worden op sportpark de Molenkreek. Dit duel begint om 19.00u.