Prinsenland 5 weet nu wat verliezen is.

Zaterdagmiddag 22 oktober vertrokken we met een gehavende selectie naar het altijd lastige Sint Willebrord om daar tegen de plaatselijke RoodWitten te spelen.
RoodWit staat op de 2e plaats en heeft nog geen wedstrijd verloren. Dus we wisten wat ons te wachten kon staan.

De 1e helft was het RoodWit dat de kansen kreeg. Zij werden vooral gevaarlijk uit hoekschoppen die om de paar minuten wel uit het niets werd prijs gegeven. Het 5e was het voetballen verleerd van de weken ervoor en dat maakte het zo zichzelf wel heel erg moeilijk.
Doelman Kevin Dierks redde keer op keer bij iedere hoekschop van de kullen. Het enige kansje dat de bezoekers kreeg de 1e helft was voor Maikel uit een vrije trap maar deze werd door de doelman uitsteken uit de hoek getikt. Verder viel er niets over de dramatische 1e helft te vertellen en zo werd er met 0-0 de rust in gegaan.

Kort na rust werd de bal achterin niet goed weggewerkt na een voorzet van Roodwit, waarna vervolgens rolde de bal voorlangs het doel en een aantal verdedigers rolde en plots bij de meegelopen rechtshalf belandde. Hij tikte de bal met zijn tutter tergend langzaam in de verre hoek. Iedereen stond vastgenageld en konden zodoende niets meer aan de 1-0 van Roodwit doen. Een zware domper zo vroeg na de rust. In de 60e minuut kreeg Chris Bouwman de gelijkmaker maken. Maar hij wachtte iets wat te lang met schieten, waardoor de doelman met een geweldige reactie de bal kon pakken. Even later was er een vrije trap voor de blauwgele. Maikel legde de bal achter de defensie neer en Arno van Wezel was de enige die deze bal op waarde schatte en de bal perfect verlengde doelpunt. Maar nee daar was de scheids die dit feestje verpestte vanwege buitenspel. Hier kon nooit sprake van zijn, want Arno moest nog langs diverse mensen lopen nadat de bal gespeeld was. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Een schot van de sterke middenvelder van Roodwit werd zodanig geblokt dat de bal met een enorme curve boven in de kruising verdween en Kevin kon hier niets aan veranderen. 10 minuten voor tijd was dan daar toch de aansluitingstreffer. Maikel passeerde 3 man en gaf de bal voor op Nick Dierks die goed mee liep en hij was sneller dan zijn tegenstander, waardoor hij de 2-1 kon aantekenen. Hierna was het nog 10 minuten alles of niets. Het mocht helaas niet meer baten en was de eerste nederlaag voor het 5e elftal een feit. Man of the Match was vandaag John Landman die elk duel vanmiddag won van zijn directe tegenstander en voortijd nog een doelpunt voorkwam.

Volgende week spelen we eindelijk weer thuis Virtus uit Zevenbergen komt op bezoek en tegen hun willen we zeker de nederlaag van vandaag snel wegpoetsen.