Prinsenland 2: Kwartet goals van Valster voldoende voor solide overwinning op de hekkensluiter

Vanmiddag kon Google Maps ingesteld worden op Oosterhout. Rode lantaarndrager TSC was gastheer van het treffen tussen de nummer laatst en de koploper van de competitie. Een makkelijke prooi zou je denken, maar van het verschil op de ranglijst was het eerste half uur nauwelijks iets te merken. De 2e helft was voor de heren van TSC echter te veel en het jonge Prinsenland liep aan de hand van een ontketende Valster uit naar een 6-1 overwinning.
Daar waar de ranglijst anders doet vermoeden, daar kwam TSC vandaag met sterk, vertrouwd spel prima uit de startblokken. De fysiek sterke ploeg wist de balvaste spitsen met regelmaat te bereiken om vanuit daar een aanval op te zetten. Niet dat daarin veelvuldig werd geslaagd, maar wat Prinsenland hiertegenover stelde was benedenmaats. Ongeconcentreerd en slordig in de passing, waardoor we in de openingsfase niet lekker in ons spel kwamen.
Het was dan ook niet geheel onverdiend dat TSC het doelpuntenfestijn opende en op voorsprong kwam. Een zoveelste lange bal bleef hangen in onze 16, waarna deze met een halve draai onhoudbaar achter Wessel werd geknald. De eerste achterstand in de competitie was een feit en het Feyenoord-syndroom leek op te doemen. Voor Prinsenland leek deze goal echter als wake-up call te fungeren.
Na deze treffer was het namelijk Prinsenland dat het spel wat meer naar zich toetrok. De flanken werden vaker gezocht en backs Huijps en Van Saarloos waren steeds dieper op vijandelijk terrein te vinden. Uit één van deze aanvallen viel al snel de gelijkmaker. Een uitstekende steekpass op de mee op gekomen Huijps werd door hem panklaar bij Valster op de kop gelegd, voor wie het vervolgens een makkie was het leer snoeihard in te koppen.
Dit betekende opnieuw een uitstekende goal van de man die de afgelopen weken zijn plek in de spits lijkt te hebben gevonden. Al meermaals was Valster vanuit deze positie belangrijk en ook ditmaal bleek het een verlossende treffer te zijn. Prinsenland drukte namelijk door en niet veel later was het opnieuw Valster die aan het einde stond van een uitstekende aanval. De achterstand werd zodoende binnen 10 minuten omgezet in een voorsprong en dat beviel prima.
In de rust een tactische omzetten, waarbij Mangelaars kwam voor Huijps om zodoende meer luchtafweer te hebben tegen de boomlange TSC spits. Een gelukte omzetting, want de 2e helft kwam TSC niet meer in haar spel en was het Prinsenland dat de klok sloeg.
Koud 2 minuten in de 2e helft was de match al beslist. Sulkers speelde wat tegenstanders uit en knalde het leer onhoudbaar in het net. 3-1 en het verzet van TSC was gebroken. Het harde werken in de eerste helft had zijn tol geëist en de heren van TSC merkten dat ze geen 24 meer zijn en de jaren begonnen te tellen. Het frisse, frivole Prinsenland kon nog wel even door en zo geschiedde.
Tien minuten later was het na enkele mislukte pogingen namelijk opnieuw raak en wie anders dan Valster was de man van het laatste zetje. Het 1:1 duel met de TSC goalie was voor hem appeltje-eitje, waarna niet veel later ook de 5-1 al op het scoreformulier genoteerd kon worden.
Een afgeslagen corner werd door Van Tilburg opnieuw ingebracht, waarna de op het oog houdbare bal door de goalie werd gelost. Good old Traets was er, ondanks zijn leeftijd, als de kippen bij om dit buitenkansje te promoveren tot treffer en zodoende de 5-1 te maken.
Het slotstuk vandaag was uiteraard voor Valster. Na enorme, gemiste kansen van Sulkers en Van Tilburg liet Valster nog even zien hoe het wel moest. Zonder moeite schoot hij zijn kwartet aan goals vol en bracht hij de eindstand op 6-1.
Al met al geen topwedstrijd, maar de fysieke gesteldheid en uitblinker Valster gaven vandaag net dat extra zetje naar de 3 punten. Na de valse start bleef er geduldig gevoetbald worden, waardoor de 9e competitiezege op rij veiliggesteld kon worden. Prinsenland is zodoende nog zonder puntverlies, terwijl de achtervolgers opnieuw punten lieten liggen. Het gat is nu 10 punten en met een doelsaldo van 32 voor en 7 tegen mag dit seizoen tot op heden foutloos genoemd worden. Volgende week komt die andere ploeg uit Oosterhout op visite. Ditmaal de nummer 2 van de ranglijst en Prinsenland kan zich bij winst dan ook kronen tot Herbstmeister!