Dames van prinsenland winnen overtuigend van Bruse boys

Jullie zitten natuurlijk allemaal met smart te wachten op het verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag! Een beetje vertraagd maar hier komt het. We speelden thuis tegen de dames van Bruse Boys. Zij stonden een aantal plekken onder ons op de ranglijst, maar we wilden ze zeker niet onderschatten.
Waren we dan echt voor het eerst dit seizoen helemaal compleet?? Nope! We misten Anouk, onze laatste vrouw, waardoor de opstelling toch net even iets anders werd. Ashley was weer terug in de goal. Joyce pakte de rol op van laatste vrouw met daarvoor Melike. Veronique was rechtsback en Nathalie stond op links. Op het midden centraal hadden we Beau en Kaylee. Links half hadden we Cindy en rechts Samantha. En voorin zoals bekend Emmelijn en Marleine. Op de bank zaten Romy en Babet klaar om in te vallen.
Trots stond Marleine met aanvoerdersband klaar om te starten aan de wedstrijd, welke netjes op tijd van start ging. Het zonnetje scheen en de vaste supporters stonden weer langs de lijn. Al snel konden we ons eigen spel maken en dit resulteerde ook al vroeg in de 1-0 voorstand. Kaylee kwam langs de verdediging, gaf de bal mee aan Marleine die alleen nog maar simpel de bal binnen hoefde te tikken. Telt iedereen mee? Aangezien er nogal wat verwarring is ontstaan rondom de uitslag van deze wedstrijd, is het maar goed dat ik alles mee schrijf hé.
De wedstrijd ging verder en Bruse Boys was zeker niet slecht. Ze waren er een aantal keer snel vandoor, maar gelukkig had de verdediging het goed onder controle. Na een kwartier spelen kon de score uitgebreid worden. Emmelijn kopte de bal door naar Marleine, maar die kwam net niet langs de keeper van de Bruse Boys. Ook 5 minuten later had er wel gescoord mogen worden. Een mooie corner van Kaylee waar alleen nog tegen aangelopen hoefde te worden, maar geen 1 lichaamsdeel raakte de bal. En daarna haalde Emmelijn nog goed uit, maar die bal ging over.
Komt bekend voor hé? Klopt, we hebben af en toe wat moeite om de kansen af te maken. Het goede hiervan is dan weer wel dat we zoveel kansen creëren keer op keer. Na een sterk half uur van Prinsenland zakte het nog wel even in. Het werd een beetje gehaast en rommelig van beide kanten, maar daardoor kwam er wel een kans voor de Bruse Boys. Gelukkig kwam Ashley goed uit en ging de bal naast de goal. Na bijna 40 minuten gespeeld te hebben, werd Nathalie gewisseld want die zag een regenbui aankomen (Lees: enkel pijn). Cindy zakte naar de backpositie en Babet kwam op linkshalf te staan.
De zon had het gevecht al verloren en in de laatste paar minuten werd iedereen op het veld weggespoeld door een mega regenbui. Het maakte het spel er niet beter op en ook Bruse Boys werd en chagrijnig van. Zo kwam er nog een opmerking voorbij naar hun eigen grens, dat er niet zo gehaat mocht worden. Best duidelijke taal.. Net voordat iedereen lekker naar binnen mocht, wist Prinsenland toch nog te scoren. Emmelijn speelt een bal door de lucht naar Marleine. Zij stond netjes te wachten om buitenspel te voorkomen, kan zo doorlopen en scoort de 2-0. Tijdens dezelfde actie raakten een verdedigster en de keepster van Bruse Boys elkaar en lagen op de grond. Aangezien het weer drama was en de 45 minuten erop zaten, werd er gefloten voor rust.
Ik denk dat er iets in de thee heeft gezeten, want we waren de tweede helft nog niet begonnen of Prinsenland wist al weer te scoren. Emmelijn is sterk aan de bal, draait en schiet rustig binnen en het is 3-0. Er werd met vlagen goed gevoetbald hoorde ik de technische staf zeggen, maar er bleef wat onrust op het veld. Bruse boys deed hier en daar nog een poging, maar het was Samantha (met kunstvoet) van Prinsenland die wist te scoren en wel vanuit de lucht 😉 Zat Bart, onze trainert, daar even mis hé. Voor de oplettende lezer, Dit was inderdaad al de 4-0.
Na een kwartier spelen werd Beau eruit gehaald, Romy kwam erin op rechtshalf en Babet ging centraal. De regen ging nog even lekker door. En ondanks dat de dames van Bruse Boys een beetje waren ingezakt, wisten ze na 20 minuten de goal nog te vinden. Gelukkig stond in die goal Ashley nog en zo bleef het 4-0. Gelijk hierna haalde Marleine uit van een afstand en de bal ging hoog in de linkerhoek. De keepster van Bruse boys maakte zich zo lang mogelijk, maar kon de bal niet meer stoppen. Het was 5-0!
Onze tegenstander gaf zich niet zo maar gewonnen, want opnieuw probeerden ze nog iets terug te doen na 25 minuten in de tweede helft. Ashley stompt de bal weg, maar deze komt opnieuw voor de voeten van de tegenstander. Gelukkig ging dit schot naast de goal. De bal werd snel genomen en Prinsenland counterde, helaas werd dit niet meer dan een corner. Al werden de supporters gelijk hierna wel getrakteerd op een goal. Een mooie combinatie die vanuit achteruit werd opgebouwd, Joyce op Emmelijn die doorspeelde naar Marleine. Zij wist op haar beurt opnieuw te scoren en zo was de stand toch echt 6-0.
Met nog ongeveer een kwartier op de klok zakte een verdedigster van de Bruse Boys naar de grond na het schieten van de bal. Het was lastig te zien wat er precies gebeurde, maar dat ze veel pijn had was wel duidelijk. Dit samen met de stromende regen en een 6-0 stand is er besloten door de scheids, in overleg met beide teams om de wedstrijd af te fluiten.
Nu moeten mensen haast wel trots zijn op een verslag wat nog steeds lang is ondanks de korte wedstrijd. Ik beloof dat ik volgende week weer net zo goed mijn best doe 😉 We spelen dan opnieuw een thuis wedstrijd, namelijk om 12.00 tegen de nummer twee. ST/Noad´67/Vosmeer vrouwen staan 1 punt onder ons, dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Komen jullie weer supporten?!