Prinsenland 1 pakt 3 punten thuis tegen Terneuzense boys

Na de ietwat gelukkige maar heerlijke overwinning tegen Serooskerke stond vandaag voor het Prinsenland 1, de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, Terneuzense Boys op het programma.

Prinsenland 1 startte met dezelfde basiself als vorige week.
Op het doel de man of the match van vorige week Joeri Leest. Achterin met Derrik Vinje, Aries Nieuwkerk, Dennis de Geus en Ricardo Vester. Op het middenveld, Sven Damen, Michael Heskens en Brandon Schippers, De aanvallende impulesen moesten komen van Brendon Jansen, Nicky de Frel en Pieter Suijkerbuijk..
Een sterk bezette bank met Mike Dierks, Jacco de Gast, Joep Brosky en Clevi van Windt.

Vanaf minuut 1 was er strijd, inzet en overtuiging te zien bij onze spelers. Het spel was verzorgd en er werd voor elkaar gestreden. De overwinning vorige week heeft de mannen van trainer Erwin van der Woerdt goed gedaan.

Terneuzens Boys speelde in het moderne 1:3:5:2 systeem, maar door onze aanvallende impulsen werden de buitenste 2 middenvelders ver teruggedrongen waardoor het meer een 1:5:3:2 systeem werd. Na een goede onderschepping door onze middenvelders op eigen helft werd Brendon Jansen aan de buitenkant gezocht, hij zocht de 1:1 op en kwam tot een goede voorzet. De naar binnen gekomen Pieter Suijkerbuijk kopte de bal fantastisch binnen. 1-0.

Prinsenland had de smaak te pakken en bleef met goed verzorgd voetbal op zoek gaan naar een gotere marge, maar verzuimde de voorspong te vergroten. Twee 100% kansen werden te niet gedaan, Nicky de Frel zag een gekeerd schot van Brendon Jansen voor zijn voeten komen, maar zijn hard ingeschoten rebound kwam precies op een knie van centrale verdediger Andre Siereveld die zijn keeper op de lijn ondersteunde. Ook Brendon Jansen zag een 100% kans niet erin gaan. Na wederom een goede actie kreeg hij de bal in de kluts mee, schudde zijn directe tegenstander af gaat alleen op de keeper af, maar mikt hem net naast de verre paal. Waar we met 3-0 voor hadden moeten staan, kreeg Prinsenland bijna het spreekwoordige deksel op de neus. Een ingooi aan de linkerflank werd naar Tim Faassen van Terneuzens Boys gespeeld die de bal bij de 2e paal inbracht, de bal werd teruggekopt tussen Joeri en de spits van Terneuzense Boys in, die schrok kennelijk van deze opgelegde kans en promoveerde de bal tot een rolletje die door Michael Heskens nog voor de lijn kon worden opgepikt.

De 2e helft een zelfde spelbeeld, waarbij beide teams ongewijzigd aan de 2e 45 minuten begonnen. Terneuzense Boys trachtte met 2 wat dieper spelende buitenste middenvelders de druk op onze verdediging op te voeren, maar met onze uitstekende spelende backs Derrik en Ricardo hadden ze geen schijn van kans. In de 53e minuut krijgt Terneuzens Boys een corner. Joeri Leest stompt de bal weg Sven Damen vangt hem op, speelt Brendon Jansen op de linkerflank aan, die gaat de actie aan en is niet meer in te halen, snelt richting het vijandelijke doel en vanaf rand 16 meter schiet hij hem hard laag binnen. 2-0.
Het collectief goed spelende Prinsenland wilde meer en ging op zoek naar een volgende goals. Er werden er bijna 2 gemaakt , echter beide kansen werden afgefloten doordat er niet geheel terecht buitenspel werd geconstateerd.

In de 65e minuut werd Nicky de Frel gewisseld voor Joep Brosky. In de 72e minuut Clevi van Windt erin voor Brendon. . Waar 2 vrije trappen van Joep niet het gewenste resultaat hadden, werd een steekbal op, de weer eens diepgaande Sven, koelbloedig afgemaakt door hem. 3-0

Zo werd het publiek, schuilend in de tent voor de druilerige regen, toch verwend met 3 punten, goed voetbal en een leuke wedstrijd. Prinsenland staat nu op een 10 positie, waarbij gezegd moet worden dat alles heel dicht bij elkaar staat. Deze 6 punten moeten onze jongens vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.
Een compliment voor alle spelers en staf. Gefeliciteerd met de 3 punten.