Prinsenland 2 slaagt voor eerste echte test en loopt opnieuw uit

Prinsenland slaagt voor eerste echte test en loopt opnieuw uit
29 Oktober was het tijd voor de eerste echt belangrijke wedstrijd voor Prinsenland 2. Waar vorige week al een pittige test met succes werd afgelegd tegen Zwaluwe, stond vandaag het treffen met titeluitdager Bavel op het programma. Tot noch toe werd Prinsenland nog geen enkele keer echt getest, maar daar kwam vandaag verandering in. Het frisse, fysiek sterke Bavel speelde uitstekend en had misschien wel een puntje verdiend. Een goal van Valster bleek echter voldoende voor de winst, waarmee de voorsprong op de naaste belagers opnieuw werd uitgebouwd.
Met een half fitte Sulkers en Geene, Huijps en Donkersloot net terug van een blessure en een dun bezette bank was al voor de wedstrijd duidelijk dat het vandaag wel eens lastig kon gaan worden. Hiertegenover stond namelijk een fit ogend Bavel en dat lieten ze vanaf het eerste fluitsignaal zien. Veel beweging op het middenveld, snelle buitenspelers en een prima verdediging bleek in de beginperiode van de wedstrijd een lastig te nemen horde voor Prinsenland. We kwamen dan ook niet echt in ons spel en het was dan ook een zeer slordige opening van deze belangrijke wedstrijd.
Bavel kon hiertegenover echter ook geen grote kansen creeëren en dus in de eerste 20 minuten geen enkele hoopvolle doelpoging. Het was wachten op iemand die met een individuele actie het verschil zou maken en laat Prinsenland daar dit seizoen nou prima over beschikken. Al vaker dit seizoen is gebleken dat we spelers in de gelederen hebben die uit het niets een goal kunnen maken en zo geschiedde ook in de 34ste minuut.
Een bal van Van Tilburg viel over de verdediging, waarna deze bij Nieuwkerk kwam. Zijn voorzet werd door spits Valster uitstekend gecontroleerd en, na 2 spelers uit te kappen, zeer beheerst afgerond. Een heerlijke treffer die met luid gejuich werd ontvangen, de ban leek gebroken!
De euforie was echter van korte duur, want 5 minuten later was het Van Tilburg die bij een kopduel lelijk landde en, zoals later zou blijken, licht gehaven de strijd moest voortzetten. Prinsenland stond met 3 niet volledig fitte middenvelders op de mat en er werd dan ook rijkhalzend uitgekeken naar de rust. De mannen weer oplappen en klaarmaken voor de 2e helft, waarin we alle zeilen bij zouden moeten zetten om de 1-0 succesvol te verdedigen.
Het oplappen was voor Van Tilburg niet voldoende en hij moest de strijd na 2 minuten in de 2e helft staken. In rap tempo volgden Geene en Sulkers, waarmee het vertrouwde, stootkrachtige middenveld volledig moest worden vervangen. Ondanks het feit dat Huijps, Donkersloot en Nieuwkerk deze blessures prima opvingen, werd de kracht op het middenveld node gemist. Prinsenland werd steeds verder teruggedrukt en de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. Bavel wist het betere spel echter niet om te zetten in kansen en dat was volledig te danken aan het hechte, geformeerde verdedigen van Prinsenland.
Daar waar Bavel geen grote kansen wist te creeëren, daar had Aarts de bevrijdende treffer op zijn glazen muiltje. De prima spelende Nieuwkerk bracht met een mooie actie de bal op een presenteerblaadje bij Aarts, wiens inzet helaas niet voldoende bleek voor een verdubbeling van de marge. Met hangen en wurgen werd hierna het einde van de wedstrijd gehaald en konden er weer 2 punten worden toegevoegd aan het seizoenstotaal.
Zoals gezegd, misschien niet volledig verdiend, maar de zoete smaak van deze 3 punten is des te lekkerder. Er word flink afstand genomen van Bavel en ook TVC en Oosterhout lieten opnieuw punten liggen. Het gaat met de nummer 2 bedraagt nu 10 punten en dat is best lekker.
Volgende week mogen we afreizen naar Oosterhout, waar rode lantaarndrager TSC de volgende te nemen horde is. Het team met de meeste tegengoals lijkt een eenvoudig te pakken opponent en voor Sulkers misschien wel de uitgelezen kans om richting Roodenburg te kruipen. Maar dat lijkt allemaal eenvoudig gezegd, eerst maar even die 3 punten veilig stellen.