Prinsenland dames weet winst te pakken in tweede helft

Op een mistige zaterdagmorgen vertrokken de Prinsenland dames naar Halsteren om te spelen tegen VVC’68. Er ging een goede stemming in de kleedkamer. Veel dames werden nog vrolijker door te horen over een nieuwe slaapplaats in bergen op zoom voor tijdens carnaval. Ook werd het leeftijdsverschil nogmaals duidelijk tijdens de warming up, toen er grotendeels alleen krekels klonken na een grap over de qudos bij sugarbabes.. Wie kent het niet toch?!

Het zonnetje was ondertussen doorgebroken en na enige vertraging ging de wedstrijd van start. De volgende 11 dames stonden op het veld. Romy in goal, daarvoor Veronique op rechts, Anouk en Melike centraal en links Nathalie. Voor Veronique stond Kaylee op rechtshalf, op het midden Joyce en Beau en linkshalf Babet (of Babs, maar niet Babette voor alle duidelijkheid). En onze aanval bestond opnieuw uit Emmelijn en Marleine. Gelukkig waren er weer twee meisjes die met ons mee wilden doen, namelijk Isa en Vayda kwamen mee om ons te versterken.
Over de eerste helft.. Ik kan alle kansen die we hebben gehad 1 voor 1 omschrijven, maar aangezien de verslagen vaak te lang zijn volgens sommige mensen (Ik zal geen namen noemen Ashley ;)), pak ik er een paar mooie uit. Al na 3 minuten was er namelijk een grote kans voor Marleine, maar de keeper van VVC´68 zat er goed bij. En niet veel later probeerden we het weer. Eerst Marleine en daarna werd de bal opnieuw ingebracht door Kaylee, maar ook Emmelijn wist niet te scoren. Kaylee had veel ruimte langs de lijn, dus die heeft behoorlijk wat loopwerk verricht. Ook na ongeveer 25 minuten spelen, gooide Kaylee de bal voor de goal. Babs was er wel, maar wist niet te scoren.
Er werd goed gespeeld door Prinsenland. We stonden sterk en er werd veel samengespeeld. Grotendeels speelde het spel zich af op de helft van VVC. Babet werd na 25 minuten gewisseld voor Vayda en ook Melike moest het veld even verlaten vanwege pijn in haar voet. Joyce zakte terug en werd voorstopper en Isa kwam op het midden. Het was even wennen na de wissels, dus zag VVC de mogelijkheid op om te komen. Hier kwam een corner uit, maar zonder enig echt gevaar. Daarna ging Prinsenland weer gewoon verder met het creëren van kansen. Verschillende mensen deden een poging. Kaylee een keer van links, maar niemand voor de goal. Nathalie schoof een keer door langs de lijn. Je raad het waarschijnlijk al, niks wilde erin! Misschien speelde het mee dat op sommige plekken het veld net een zandbak was?! Of waren het de af en toe best wel gekke beslissingen van de scheidsrechter? De verdediging stond verder prima te voetballen. Anouk, Veronique, Joyce en Nathalie onderschepten de doorgeschoten ballen van VVC gemakkelijk. Zo bleef het dus 0-0 in de eerste helft.
De tweede helft werd gestart en de technische staf + supporters bleven de dames aanmoedigen, terwijl zij ondertussen werden aangevallen door zwermen lieveheersbeestjes. Met de hoop dat de dames van Prinsenland net zo goed zouden voetballen als de eerste helft, maar dan dit keer met het afmaken van de kansen. Babet startte de tweede helft weer, maar nu rechtshalf en Kaylee stond links half. Ook Melike stond weer terug op der plek. Even leek de tweede helft het zelfde te gaan als de eerste helft. Na 5 minuten een corner die op het hoofd van Kaylee belandde, maar er werd over gekopt. Na 10 minuten Emmelijn die door sterk te zijn aan de bal haar eigen kans creëerde, maar miste. Er moet wel even gezegd worden dat de verdediging van VVC en ook de keepster goed bezig waren en zo veel tegenhielden!
Gelukkig net na de gemiste kans van Emmelijn, had Babs een goede loopactie. Ze krijgt de bal mee op rechts, blijft rustig en geeft de bal voor. Kaylee tikt de bal binnen en daar was dan eindelijk de langverwachte 0-1! En omdat dit zo lekker voelde gingen we gelijk door naar de 0-2 die twee minuten later al viel. Kaylee speelt Emmelijn in en ze haalde uit. De keepster van VVC dook nog wel, maar wist het schot niet te stoppen. Wat een vreugde en sensatie, maar daardoor werd er iets te enthousiast naar voren gespeeld. Zo had VVC na ongeveer 20 minuten in de 2e helft wederom een corner en dit werd gevolgd door nog een schot op het doel, maar beide leidde tot niks. Romy was weer wakker. En kon zich weer bezig gaan houden met het wegslaan van lieveheersbeestjes, en naar eigen zeggen ook muggen, vlinders, van alles!
Iedereen werd weer even tot orde geroepen en dit resulteerde direct in een kans van Marleine. Ze probeerde de bal over de keepster heen in de goal te krijgen, maar de keepster wist de bal nog over te tikken. Er werd weer lekker gevoetbald en de opbouw startte al vanuit onze verdediging, die ook hoog stonden te voetballen. Na een half uur spelen speelde Anouk een goede bal naar Babet, die deze precies mee kon nemen in de loop. Ze speelt de bal op Marleine, zij scoort en zo was de stand 0-3. Van al dat lopen word je natuurlijk moe.. Daarom ging Babs er nog even uit en Vayda kwam op haar plaats.
De wedstrijd ging verder. De dames van Prinsenland zijn zo breed en sterk, dat een schouderduw van sommige af en toe voor rollende dames van VVC zorgde. Zo ook in de slotfase van de wedstrijd. Dit leverde VVC nog een vrije trap op, maar ging over de achterlijn. Daarna kwam Isa nog met een schot op de goal en ook Nathalie probeerde het nog. Na de hele lijn langs gedribbeld te hebben werd het schot opgevangen door de keepster van VVC.
En toen gebeurde het.. Even speciale aandacht voor het volgende. Veronique kopt een bal terug naar het 16meter gebied van VVC en de bal komt bij Emmelijn terecht. Zij speelt de bal terug op Anouk en er word geroepen: HAAAAAAAAALEN! Anouk twijfelt geen seconde en schiet. De bal zweefde hoog door de lucht en de keepster kon er niet meer bij, het was 0-4! Er klonk een gilletje van vreugde en Anouk maakte ‘heel stoer’ een vreugesprongetje met de handen in de lucht. Dit werd gevolgd door het hele team, waardoor we met zijn alle heen en weer aan het huppen waren van blijdschap. Onze Anouk had gescoord!
Even leek Prinsenland de score nog uit te breiden met Joyce die twee keer achter elkaar op de goal schoot. Deze gemist te hebben zorgde er voor dat ze nog voor de laatste minuten gewisseld werd voor Babet 😉 Grapje! Al snel klonk daar het eindsignaal en de drie punten gingen mee naar Dinteloord. Volgende week is het weer een thuiswedstrijd, namelijk om 12.00 in Dinteloord tegen de Bruse Boys (dames).