Prinsenland dames laat punten liggen tegen de koploper uit de fendert

Het lijkt al weer even geleden, maar afgelopen zaterdag hebben de dames van Prinsenland een spannende wedstrijd gespeeld tegen de Fendert. Op doelsaldo stonden beide teams bovenaan en de winnaar zou dus echt de koppositie pakken. Het beloofde dus een interessante wedstrijd te worden. De wedstrijd werd gestart met de volgende opstellen: Romy in de goal met daarvoor Marjon op rechts, Anouk als laatste vrouw met daarvoor Melike en Nathalie op links. Op het middenveld zagen we Cindy op links, centraal onze Babette die weer terug was en Kaylee en op rechts Samantha. In de voorhoede Marleine en Emmelijn. Er zaten zowaar wissels op de bank namelijk de nog half geblesseerde Veronique en Neomi van de meisjes die ons kwam helpen.
De wedstrijd ging van start en gelijk was daar Marleine met een 100% kans in de eerste seconden. Helaas wel gemist, maar de toon was gezet dachten wij langs de lijn. Al was de Fendert ook op scherp gezet en ook zij lieten zich regelmatig zien in de buurt van onze goal. Het was gek om te zien, want de dames van Prinsenland leken wel van slag. Waarschijnlijk toch de spanning en/of zenuwen? Na een kwartier spelen konden we wel zeggen dat het spel onrustig was. De Fendert daarentegen won bijna alle duels en pakte het balverlies van Prinsenland op. Ondanks alles ging het spel gelijk op, maar aan beide kanten werd niet gescoord.
Na een half uur spelen leek Prinsenland het weer op de rit te hebben. Er ontstonden wat meer kansen, maar die werden nog wel gemist. En zoals al werd verteld ging het gelijk op. Na wederom een gemiste kans van Prinsenland, bokste daarna onze keepster weer een bal van de Fendert uit de goal. Net voor rust werd Cindy nog gewisseld vanwege te veel pijn aan haar ribben en was het de beurt aan Neomi. De wedstrijd ging nog een paar minuten door met een corner voor Prinsenland die helaas niks op leverde. En na balverlies net buiten onze zestien ontstond er ook nog kans voor de Fendert. Onze verdediging mist volledig, maar met wat geluk gaat de bal naast de goal. Prinsenland had het lastig en het was maar goed dat na 50 minuten het rustsignaal klonk.
Tweede helft. De dames zijn goed aangesproken in de rust! We wilden het team weer zien van de afgelopen weken. Die bikkels die de punten binnen hebben gesleept, hoe lastig het dan af en toe ook is geweest. En daar was Kaylee met de verlossende 1-0 na nog maar een paar minuten spelen. We stonden voor, maar het spel ging al snel weer gelijk op. Neomi werd er na een kwartier uit gehaald. Ze stond super te voetballen, maar ze had nog een hele wedstrijd voor de boeg haar eigen team.
Prinsenland probeerden voetballend kansen te creëren. Ze ontstond er nog een kans via Samantha die Marleine inspeelde, die op haar beurt Emmelijn kon laten schieten op de goal. Helaas gemist, maar goed om te zien dat er weer gevoetbald werd. Ook achterin stonden ze te bikkelen, Anouk ruimde alles op. Na zo’n 20 minuten spelen was onze babs helemaal op en besloot Veronique er toch in te gaan. Gelijk hierna werd Samantha gevloerd en kon helaas niet verder spelen. Babs was nog aan het uithijgen, dus besloot Neomi om er toch nog in te gaan.
Al bijna een half uur onderweg in de tweede helft kwam er een te korte terugspeelbal op Anouk. Ze kon er niet bij en zo was Fendert op weg naar de goal. Niemand van de verdediging wist Fendert te stoppen op Romy na, die de bal over de lat wist te tikken. Voor een korte minuut was ze de heldin van het team. Door de goede corner van de Fendert die snel genomen werd, viel de bal namelijk alsnog in het net en stond het 1-1.

En daar bleef het niet bij. De dames van de Fendert hadden de smaak te pakken, terwijl de dames van Prinsenland even van slag waren. Wederom was de Fendert gevaarlijk en tot nu toe wist Romy ons weer te redden. Het werd eigenlijk alleen maar zwaarder voor Prinsenland en de Fendert werd sterker, want zij roken de 1-2. Met nog ongeveer 15 minuten te spelen moest Marleine eruit vanwege kramp. Babette toch nog even aan de bak. Wat was het spannend en dat was aan alles te merken.
Helaas voor ons, wist Fendert met goed samenspel onze verdediging voorbij te spelen. Dit keer mist Romy en de balt rolt de goal in. Het was 1-2 voor de tegenstander en we hadden nog maar een paar minuten om dit recht te zetten. De dames van Prinsenland gingen er nog voor, maar het fluitsignaal klonk en Fendert was de winnaar van deze spannende derby!
Komende zaterdag spelen we uit tegen VVC om 12.00. We zijn pas 5 wedstrijden onderweg dit seizoen en er kan nog van alles gebeuren. Dus we gaan er gewoon weer voor zaterdag.