Puike teamprestatie brengt Prinsenland 2 de winst en de 3e bekerronde

Vandaag even geen competitiepotje op de rol, maar de clash met Zwaluwe 2/3 in de 2e ronde van het bekertoernooi. Een bekende ploeg, want 3 weken geleden waren deze heren al eens op bezoek op de Molenkreek. Een wedstrijd waar Prinsenland de lakens uitdeelde, maar waarin Zwaluwe het Prinsenland op momenten knap lastig wist te maken. Een magere 2-1 winst tegen de toenmalig rode lantaarndrager was toen het gevolg.

Deze voorkennis kon echter direct de prullenbak in, want we herkenden exact 4 koppen van de wedstrijd van 3 weken geleden. Hoofdklasser Zwaluwe 2 bleek een weekendje vrij te zijn en het 3e kon hun versterking wel gebruiken. Ze kwamen echter bedrogen uit, want Prinsenland liet zien dat één team nog altijd sterker is dan 11 individueel prima spelers.

Dat de tegenstand vandaag aanzienlijk groter zou zijn dan dat we de afgelopen weken gewend zijn was direct duidelijk. Een uitstekend Zwaluwe bepaalde de eerste minuten het spel en drukte Prinsenland terug op eigen helft. Er moest weer eens met man en macht verdedigd worden en ondanks dat dat erg lang geleden was, slaagden we hier met vlag en wimpel voor. Prinsenland voetbalde zichzelf steeds meer onder de druk uit en trok het spel iets meer naar zich toe. Een heerlijke pot tussen twee aan elkaar gewaagde teams was wat volgde.

De openingstreffer kon dan ook zomaar aan beide kanten vallen, maar het was in de 29ste minuut Zwaluwe die aan het langste eind trok. Miscommunicatie tussen Mangelaars en Traets zette de Zwaluwe spits alleen voor Bolluyt. Een flitsende lichaamsbeweging was vervolgens voldoende om de geelblauwe goalie op de grond te krijgen en de 1-0 was dan ook een feit.

De eerste keer dat we dit seizoen op een achterstand werden gezet en dat voelde geenszins goed. Prinsenland herpakte zichzelf echter direct en 3 miniuten na de 1-0 dook Schippers vrij op voor de Zwaluwe doelman. Laatstgenoemde bleef lang op de been en kwam als winnaar uit de strijd. Ook de daaropvolgende corner werd door Suijkerbuijk net niet tot goal gepromoveerd, maar de ambities van Prinsenland waren duidelijk.

5 minuten later was het dan ook raak. Een vrije trap van Donkersloot werd prima bij Mangelaars op de kop gelegd, wiens kopbal nog door de keeper kon worden gekeerd. Van Tilburg was echter als de kippen bij de rebound en, het vlagsignaal tevergeefs, dit betekende de gelijkmaker.

Prinsenlan hield de druk op de tegenstander, maar de voorsprong kon voor rust helaas niet geforceerd worden. De thee kon worden opgezocht met een gelijke stand.

In de tweede helft een iets ander spelbeeld. Prinsenland bouwde het veldoverwicht uit en Zwaluwe kwam niet meer lekker in haar spel. Op het hele veld werden duels vol overgave aangegaan en van de spits tot de keeper werd er gesleurd, gebeukt en gevochten voor één resultaat.

Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat Prinsenland in de 60ste minuut op voorsprong kwam. Een mooie cornervariant belandde bij Suijkerbuijk wiens schitterende inzet over de doelman in het net plofte, 1-2! En Prinsenland liet het hier niet bij zitten.

De geelblauwen behielden namelijk het veldoverwicht en Zwaluwe moest het voornamelijk hebben van sporadische counters. Met het inbrengen van de rappe spits, die het ons in de thuiswedstrijd ook lastig wist te maken, werd getracht de gelijkmaker te forceren maar dit was tevergeefs. Ook voor Prinsenland vielen er nauwelijks nog grote kansen te noteren en het scorebord gaf na 90 minuten dan ook 1-2 aan.

Opnieuw dus een winstpartij, maar de manier waarop was vandaag misschien nog wel hetgeen waar we het meest trots op konden zijn. Voor iedere rubberen kunstgraskorrel werd gestreden  en iedereen vocht voor en met elkaar. Prinsenland liet vandaag zien dat aan welke tegenstander ook, de huid duur zal worden verkocht. Volgende week staat het belangrijke treffen tegen Bavel 2. Bij winst breiden we onze voorsprong uit tot 8 punten en kunnen we De Schutter wel gaan vragen of hij misschien de winterbanden onder de platte kar kan leggen. Maar goed, eerst dat potje maar eens winnend afsluiten! Totheloo…