Prinsenland 5 neemt de punten mee uit Zwijndrecht.

Het was weer matchday de mannen van 5 moesten vandaag vroeg hun bed uit voor de uitwedstrijd tegen Pelikaan 10 die om 12:30 van start ging. De avond ervoor werd bekend dat de 1e wedstrijd van het seizoen tegen de Fendert ongeldig verklaard was en dat hield dus in dat het 5e dit seizoen nog ongeslagen is.

De opstelling was vandaag wat omgegooid op verschillende plaatsen en het meest verrassende was wel dat vedette Chris Bouwman gepasseerd was en het vlaggetje vast mocht gaan houden de 1e helft. Het spitsenduo dat het vandaag moesten gaan doen waren Christian Nieuwland en Nick Dierks.
Na 6 minuten spelen was het Christian Nieuwland die de score op 0-1 bracht na een fraaie pass van Hielke de Jong. Na een kwartier spelen kon Richard van Eekelen de vrij staande Christian bereiken die draaide en schoot van 25 meter de bal onhoudbaar in het doel 0-2. In het half uur daarna zijn er wat kleine kansjes geweest, maar zonder resultaat. In de 41e minuut zette Maikel d’n Nick Dierks vrij voor de keeper dit maal was het prijs voor de sterke spits van het 5e en zo werd de stand 0-3. Nog voor dat er gefloten werd voor de rust werd de stand 0-4 wederom Nick die de bal kon binnen tikken. Nadat Maikel de bal op de paal schoot en terug kwam was het voor Nick een klein kunstje om het af te maken.

Na rust werd het spelbeeld niet anders eenrichtingsverkeer. Den Ouden stuurde Christian het strafschopgebied in die werd daar flink onderuit geschoffeld daarvoor gaf de scheidsrechter een terechte penalty. Doelman Kevin Dierks werd beloond voor de nul van die week ervoor en mocht aantreden bij de strafschop. Hij liet de keeper de verkeerde hoek in gaan en bracht de stand op 0-5. Diezelfde Dierks kon 1 minuut later met een dropkick over alles en iedereen heen Maikel bereiken en die wist met dit kansje wel om te gaan en scoorde de 0-6.
Na een uur gespeeld te hebben maakte Christian Nieuwland zijn 3e van de middag of te wel een hattrick door een combinatie met Maikel aan te gaan 0-7.
5 minuten later stuurde Chris Bouwman onze snelle Oron Agam weg met een geweldige steekbal. Oron behield het overzicht en bereikte de meegelopen Dave Stolk die de bal eigenlijk niet meer kon missen op de doellijn, maar dit wel bijna zag gebeuren 0-8.
Het laatste kwartier kwam onze parel in het veld genaamd Adelio. 2 minuten na zijn invalbeurt wist hij een hoekschop van Dave binnen te werken en bracht de stand op 0-9. Vrijwel direct na de aftrap scoorde Pelikaan de eretreffer met hulp van onze rechtsback Johan die de bal blokte maar over doelman Kevin heen zag gaan. In de minuten daarna gebeurde er vrijwel niets meer en werd er afgefloten met een 1-9 overwinning voor Prinsenland 5.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het schema. Dan spelen we om 14:30 in Sint Willebrord tegen Rood Wit.

0-1 Christian Nieuwland (Hielke)
0-2 Christian (Richard)
0-3 Nick (Maikel)
0-4 Nick (Maikel)