Prinsenland 2: Oude liefde roest niet, zeggen ze. Bolluijt bewijst het tegendeel en verslindt VVC!

15 Oktober kon zomaar een historische dag voor Prinsenland worden. Het eerste periodekampioenschap kon behaald worden! Hiervoor moest eerst gewonnen worden van VVC, waarna we af konden wachten of concurrent Bavel punten zou laten liggen. Klokslag 4 uur kwam het verlossende telefoontje en vanaf dat moment is de tap niet meer dicht gegaan.

Zoals gezegd was het taak om eerst zelf maar eens te winnen. Iets wat aan de hand van een ontketende Bolluijt echter een eenvoudige klus bleek te zijn. De stand-in spits speelde zijn oude liefde VVC volledig kapot en verklaarde hiermee Prinsenland eeuwige liefde en trouw. Twee goals en drie assists rijker sloot hij de wedstrijd af als Man of the Match.

Al na 6 minuten was de wedstrijd al weer gespeeld. Eerst was het een vrije trap vanaf die zijkant die bij de eerste paal door alles en iedereen, inclusief de VVC goalie, werd gemist, waarna de tweede werkelijk magnifiek was. Een kanonskogel vanaf een meter of 20 sloeg met een precisie waar je U tegen zegt als een bom in de rechterhaak. Normaal maak je ze alleen zo op de training, waar alleen de hele grote dat op het moment suprême kunnen laten zien. Hiermee zette Bolluijt zijn Prinsenland binnen 6 minuten dus op een 2-0 voorsprong en  dat voelde uitstekend.

Echter waren het niet alleen de voorwaartsen die lekker bezig waren. Verdedigend gezien speelden Mangelaars, Traets, Van de Kasteele en Van Saarloos nagenoeg foutloos. De sporadische counters werden telkens succesvol ontmanteld en opbouwend liep het vandaag ook uitstekend. Daarvoor stond een keihard middenveld met de beukende tandem Sulkers-Van Tilburg en een uitstekende Donkersloot, die regelmatig rond de zestien opdoken. Een 3e goal kon dan ook niet lang uitblijven.

Het duurde echter wat langer dan verwacht, want pas in de 34ste minuut was het Sulkers die zijn eerste van de middag binnen prikte. Een mooie bal op Remi werd in de 1-2 met Bolluijt prima meegegeven, waarna het voor onze topscoorder slechts een formaliteit was om op het wedstrijdformulier te komen. 3-0!

Wat afstandsschoten en kleine kansjes verder was het na 45 minuten tijd voor de thee. In de rust heerste alom positiviteit in de kleedkamer. Lekker blijven ballen en de goal wat vaker onder vuur nemen, dat was het receptuur voor nog meer goals.

De woorden leken echter ook naar de VVC kleedkamer te zijn doorgedrongen, want ondanks het dominante begin moesten we opnieuw net na rust een tegentreffer incasseren. Een lange bal bleef hangen op onze zestien en werd niet goed weggewerkt, waarna de VVC spits de bal voor zijn voeten kreeg. De strijd met Bolluyt won hij en de 3-1 lag in de 47ste minuut in het netje.

Prinsenland had echter niet lang nodig om te herstellen en 10 minuten later was het opnieuw Sulkers die het net liet bollen. Een afstandsschot vanaf randje 16 werd onhoudbaar en zeer degelijk in de linkerhoek gedeponeerd, waarmee de stand op 4-1 werd gezet.

VVC was nu rijp voor de slacht en wie anders dan onze eigen schapenschraper Parwiz was hiervoor de aangewezen man. Hij zag in de 70ste minuut zijn van richting veranderde kopbal over de VVC goalie ploffen. Waarna het niet veel later balvirtuoos Aarts was die de hoofdrol speelde in het slotstuk van de wedstrijd. Bolluijts voorzet werd door hem heel eenvoudig, zonder akka, panna of rabona in het netje gewerkt. Prompt bleek dat simpel voetbal ook effectief kon zijn, laat dat een voorbode zijn voor de rest van het seizoen.

Een keurige 6-1 overwinning en dus konden we afwachting op de uitslag uit Bavel. Deze bleek positief te zijn, want Oosterhout bracht Bavel haar tweede verliespartij van het seizoen toe.

8 Punten los, zelf een half dozijn goals, de 1ste periode in de Lederhose-zak, de 1ste periode in de historie van Prinsenland, een doelsaldo van +19 na 7 wedstrijden en het Oktoberfissa dat voor de deur stond. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een historisch feestje. Of dit gelukt is weet ik niet, maar afgaande op de huidige vorm van Prinsenland 2 en de koppijn op het moment van schrijven is ook dat varkentje gewassen!