Wedstrijdverslag WHS 3 – vvPrinsenland 3 15-10-2016

Als trotse koploper vertrok ons bijna voltallige team op een druilerige zaterdag richting Sint Annaland om daar de strijd aan te gaan met WHS 3. Op voorhand was er weinig bekend over deze ploeg. Ze hebben een matige seizoenstart gehad met slechts 3 punten uit evenzoveel wedstrijden, maar dat zegt natuurlijk niet zoveel.

Aanvoerder Matthijs vd Beek bepaalde zoals gebruikelijk de opstelling en met een sterke bank achter de hand kon vvPrinsenland met voldoende zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd verliep de eerste periode wat rommelig en dit vertaalde zich naar een oplopende onrust binnen de lijnen. Wat we juist niet willen laten gebeuren, gebeurde; er werd regelmatig op medespelers gemopperd en dat kwam het spel zeker niet ten goede.
Gelukkig kantelde de wedstrijd door een sterke aanval over meerdere schijven waarbij Tom Testers de 16 op snelheid over de flank inliep en onreglementair werd gestuit. De hieruit volgende penalty werd onberispelijk door Carlo vd Merbel binnengeschoten en de 0-1 was een feit.

Niet heel veel later gaf linkspoot Nils Heijboer een prachtige voorzet richting de 16 die op evenzo fraaie wijze werd binnengekopt door Joost de Schutter. 0-2.

Een opbeurende peptalk van onze aanvoerder zorgde ervoor dat we met wat meer rust de 2e helft in gingen. Al vrij snel viel de 0-3 door een voorzet die via een speler van WHS in eigen doel belande. Een verder rustige 2e helft werd nog even opgeschrikt door een aantal grote kansen voor WHS. De verdediging van vvPrinsenland liet enkele keren te grote gaten vallen en WHS was enkele keren dicht bij een treffer. Gelukkig bleken de spelers niet over stalen zenuwen te beschikken en gingen de doelpogingen hoog over en ver naast. Tot uiteindelijk toch de 1-3 viel.

Na een aantal tactische wisselingen die het team zichtbaar goed deden, werd de eindstand door een fraai en hard schot van Carlo bepaald op 1-4.

Een keurige overwinning, die mede door ons eigen toedoen lastiger was dan nodig, zorgt ervoor dat we nog ongeslagen zijn en met de volle punten bovenaan staan. Onze directe concurrenten hebben deze ronde punten gemorst, dus al met al een mooie voetbaldag!

Zoals altijd werd ook deze ronde weer afgesloten met de uitreiking van onze awards. Ondanks 2 doelpunten en getoond karakter gaat de ‘sukkel vd week’ naar Carlo. Een volstrekt onnodige en beetje flauwe gele kaart waren voldoende voor deze ‘prijs’.
De ‘speler van de week’ is Joost de Schutter. Met de bevrijdende en zeer fraaie kopbal maakte Joost het de keuzeheren eenvoudig. Joost, met recht deze prijs voor jou!