Prinsenland 2: Huzarenstukje Nieuwkerk voldoende voor opnieuw een driepunter

Zaterdag 8 oktober leek een eenvoudige middag te worden voor de heren van trainer Leest. Rode lantaarndrager Zwaluwe kwam op bezoek op de Molenkreek, een gemakkelijk te slachten opponent zou je dus denken. Niets was echter minder waar, want het compact verdedigende Zwaluwe wist het Prinsenland knap lastig te maken. Uiteindelijk wisten we slechts 2 keer door de Zwaluwse muur heen te breken, iets wat gelukkig genoeg was om opnieuw 3 punten aan het totaal toe te kunnen voegen.

Al bij het eerste fluitsignaal was duidelijk hoe het spelbeeld zou gaan worden. Zwaluwe dat zeer gedisciplineerd in de organisatie verdedigde, tegenover een Prinsenland dat hier nauwelijks raad mee wist. De verdeling van balbezit was overduidelijk in het voordeel van de geelblauwen, de kansen waren in het eerste kwartier echter gelijk, nul om nul.

Naarmate de eerste helft vorderde was het wel duidelijk dat door het centrum weinig te halen viel. Stevige duels werden keer op keer prima gewonnen de Zwaluwe, terwijl Prinsenland loom en niet scherp oogde. Hierdoor kwam Prinsenland niet echt lekker in haar spel en moest er van tactiek veranderd worden. Meer en meer werden de flanken gezocht en dit resulteerde eigenlijk direct in de eerste speldenprikjes van Prinsenland.

Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak. Uit een afgeslagen bal komt het leer bij Sulkers, wie 2 spelers langs de achterlijn passeert. Zijn voorzet wordt prima teruggetrokken op Valster, wiens inzet net voor de lijn door een Zwaluwe arm wordt tegengehouden en dat betekend maar één ding, pingel! Misschien een niet geheel bewuste actie, maar een zeker lijkend doelpunt werd hiermee voorkomen. Zuur was het wel voor de hardwerkende Zwaluwnaren, maar daar had Sulkers geen enkele boodschap aan. Zoals we hem kennen schoot hij het leer zonder poeha in het hoekje.

Nog koud op voorsprong was deze echter al weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Haperende communicatie tussen Wessels en Wessel leidde direct na de 1-0 de gelijkmaker in. Een goal die op dat moment koud op ons dak kwam vallen, want ondanks het feit dat de rappe spits uitstekend speelde, wist Zwaluwe tot dan toe geen kans te creëren.

Weer resetten en de draad oppakken, maar daar was Prinsenland in het restant van de tweede helft niet toe in staat. De rust werd dan ook met lelijk voetbal en een 1-1 stand gehaald en het was duidelijk dat in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden, mochten we aan het vaatje in de kantine willen beginnen.

Sulkers zakte een linie terug en Valster schoof door naar de spitspositie. Beiden vulden deze positie met verve in en mede door krachtige duels van Valster kwam Prinsenland steeds vaker in de 16 van Zwaluwe. Zwaluwe daarentegen kwam nauwelijks nog onder de Dinteloordse druk vandaan en was slechts sporadisch op de andere helft te vinden. In het geval een uitbraak dreigend leek te worden was het telkens weer de defensie die dit klusje onder leiding van good old Traets kundig klaarde.

Misschien wel net zo kundig was het kunststukje van de 18-jarige Nieuwkerk. In de 68ste minuut krijgt hij de bal op randje 16 en vanaf daar is het simpel. Naar binnen kappen en met je chocoladelinks het leer in de haak krullen. Precies zo dacht Nieuwkerk erover en met een magnifieke goals bracht het Prinsenland weer op voorsprong.

Een marge van 1 is echter niet heel fijn en Prinsenland drukte door, op zoek naar een verdubbeling van de marge. Veel kansen werden er echter niet gecreëerd en het bleef vaak bij een voorzet van de sterk spelende R. Nieuwkerk. Hiertegenover bleef Zwaluwe machteloos  en werd het eindsignaal bereikt met een 2-1 eindstand.

Zeker geen goede pot, maar wie klaagt er als je 18 uit 6 loopt? Voorlopig zijn we nog zonder puntverlies en komt het einde van periode 1 ook in zicht. Eerst volgt hierin Bolluijts oude liefde VVC om daarna Bavel in Dinteloord te ontvangen. En laat laatstgenoemde nou precies de echte serieuze uitdager voor de eerste periode zijn.

Ook Bavel wist vandaag te winnen en staat nog maar op 1 verliespartij. Bij puntverlies van Bavel volgende week en winst van Prinsenland is de eerste periode een feit en kunnen we dit in geheel Duitse kledij gaan vieren op het eerste Prinsenland Oktoberfissa. Volgende week dus VVC en Oktoberfeest, dan kan zomaar een hele leuk en historische dag gaan worden!