Wedstrijdverslag Prinsenland 3 – Halsteren 3

Het nog ongeslagen vvPrinsenland 3 trok zaterdag ten strijde tegen een belangrijke concurrent in de strijd om de podiumplaatsen: Halsteren 3. Een aanvallend ingestelde ploeg die met een duidelijke missie naar Dinteloord is afgereisd: de punten hier wegkapen.

Het fluitsignaal voor de aanvang van de wedstrijd had nog niet koud geklonken of Halsteren stond op een voorsprong. Na 22 seconden lag de 0-1 erin, voor zover bekend een record. Ons team herpakte zich hierna echter knap en stelde vlot orde op zaken. Aanvoerder Van der Beek schoof strategisch met wat poppetjes en vanuit een compact voetballende ploeg werd de druk op Halsteren opgevoerd. Een goede aanval met een handsbal van de Halsterse defensie leidde na een kwartier spelen tot een strafschop voor de thuisploeg, die door Carlo perfect werd benut. De 1-1 stond op het bord.

Na deze verlossende treffer werd het veldspel van vvPrinsenland beter en werd de tegenstander telkenmale van het spreekwoordelijke ‘kastje naar de muur’ gespeeld. Rust en ervaring van onze ‘senioren’ werd afgewisseld met heerlijke loopacties van onze jongere honden. Niels Kroes en Tom Testers bekroonden hun sterke optreden met respectievelijk 1 en 2 treffers. Gelegenheidskeeper Raymond trof een degelijke verdediging voor hem en werd slechts enkele keren getest en die doorstond hij met verve. Een prima optreden van Raymond!
De ruststand van 4-1 was een goede weerspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Na de rust werd het spel van onze ploeg iets slordiger. De lange bal werd regelmatig gehanteerd en dat bracht weinig goeds. Clubicoon Joost de Schutter bracht enkele malen de verdediging van Halsteren aan het wankelen met individuele acties en goed samenspel met o.a. Carlo. Maar de laatste ballen waren telkenmale wat slap en eenvoudige prooien voor de keeper van de tegenstander.
Halsteren probeerde nog de druk op te voeren, wat uiteindelijk resulteerde in de 4-2. Prinsenland liet zich door deze bijna-aansluitingstreffer niet uit het veld slaan. Vanuit de achterste linie, met een glansrol voor onze oudjes Mark Huijsmans en Nils Heijboer, werd opbouwend gespeeld en maakte Carlo vlot zijn 2e treffer van de dag en bepaalde hij de eindstand op 5-2. Een hele mooie prestatie die onze koppositie verstevigd en het team weer het nodige zelfvertrouwen geeft voor de volgende uitdaging.

Na de wedstrijd werden traditioneel de awards uitgereikt. Het teammanagement was eigenlijk unaniem waar het de ‘Sukkel van de Week’ betrof. Het team heeft goed gepresteerd en er waren gelukkig geen negatieve uitschieters; de ‘Sukkel van de Week’ bleef in de tas en is deze week niet uitgereikt.
Speler van de Week is Sjors van Est. Sjors is een heel gewaardeerd lid van ons team en zorgt ervoor dat het ons aan niets ontbreekt, zorgt perfect voor de materialen en is onze steun en toeverlaat buiten de lijnen. Sjors, je bent verdiend uitgeroepen tot Speler van de week!