Prinsenland pakt ook in laatste uitwedstrijd een punt

teamfoto 1024 738Nadat vorige week de laatste thuiswedstrijd met een punt werd afgesloten, behaalde vv Prinsenland ook in haar laatste uitwedstrijd een punt. Dat was namelijk de uitkomst van het vermakelijke duel tegen VVGZ (2-2). Een opvallende prestatie van de ploeg van trainer Harry Akkermans, want VVGZ is de enige ploeg gebleven die dit seizoen niet van vv Prinsenland heeft kunnen winnen. Ondanks dat is Zwijndrechtse formatie van trainer Gerrie Schaap geëindigd op een verdienstelijke zesde plaats in de eerste klasse C.

Bij de basisopstelling van vv Prinsenland stond ook de naam van de 16-jarige keeper Youri van Ham op het wedstrijdformulier. Nadat hij eerder in het seizoen al eens was ingevallen, mocht de keeper van de B1 deze wedstrijd 90 minuten volmaken. In de slotfase van de wedstrijd zou dit jonge keeperstalent ook nog een doorslaggevende redding maken om het punt voor de Dinteloorders veilig te stellen.

Afwezig in de basisopstelling was de geschorste Ivo Boluijt, die zodoende vanaf de zijlijn moest toekijken hoe zijn maatjes Robert van Opdorp en Remi Sulkers hun laatste wedstrijd voor het eerste elftal van vv Prinsenland speelden. Ivo Boluijt had door zijn gele kaart van vorige week zijn afscheidswedstrijd al gehad en daarin gescoord. Dat lieten Robert van Opdorp en Remi Sulkers niet op zich zitten en beiden wisten in hun laatste wedstrijd ook het net te vinden. Een bijzondere prestatie van dit trio, waarmee hun afscheid glans kreeg.
Ook de thuisploeg had een eerste elftalspeler, die afscheid nam en scoorde: aanvoerder Frank Wielenga. De wijze waarop de vereniging VVGZ afscheid nam van hun rots in de branding getuigde van veel respect en waardering.

Dat Frank Wielenga zijn naam op het scoreformulier kon terugvinden was mede te danken aan matig uitverdedigen van de Dinteloorders. Het zou na 6 minuten desalniettemin de 1-0 opleveren. vv Prinsenland kwam daarna goed terug en in de 12de minuut liet Robert van Opdorp op aangeven van Bryan Traets de 1-1 aantekenen. Een doelpunt waar in de aanloop ook een prachtige combinatie tussen Brandon Schippers en Ricardo Vester aan vooraf ging. Het was ook één van de laatste acties van Bryan Traets, die door hardhandig optreden van VVGZ, de wedstrijd geblesseerd moest staken.
Na dit onvoorziene voorval werd ook duidelijk dat vv Prinsenland speelde met een ploeg waarin met Ivo Boluijt, Wim Stange, Sven Damen, Pieter van Est, Pieter Suijkerbuijk en Bryan Traets liefst 6 vaste basisspelers ontbraken. Het noopte Harry Akkermans om in het vervolg van de wedstrijd geen wissels meer toe te passen.
De mooiste actie in de eerste helft aan de kant van vv Prinsenland eindigde met een combinatie tussen Joey Loonstijn en Brandon Schippers, waarbij laatstgenoemde de bal net niet bij een medespeler kon krijgen. Aan de kant van VVGZ was Jasper Huisman nog dicht bij een doelpunt, nadat hij opdook achter Marien van der Lely. Het schot van de vleugelspits werd geblokt door Remi Sulkers.

De tweede helft begon VVGZ weer sterk maar was het Prinsenland, dat de score opende. Na goed doorzetten en een prima sliding van Joey Loonstijn bracht Remi Sulkers zijn ploeg op een verrassende 1-2 voorsprong. Lang kon Prinsenland niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het aan de andere kant al raak. Bas van den Houten kon van binnen de zestienmeter hard uithalen en de 2-2 eindstand vastleggen. Dat daar een overtreding op aanvoerder Jacco de Gast aan vooraf was gegaan, telde niet.
In de eindfase kregen beide teams nog enkele kansen waarbij aan de zijde van Prinsenland Joey Loonstijn dichtbij was na goed voorbereidend werk van Derrik Vinjé. Het schot van de 17-jarige middenvelder, die zich dit jaar voetballend zeer goed ontwikkeld heeft, belandde net boven het VVGZ-doel.