Strafschoppen nekken Prinsenland

FullSizeRender2 (Copy) 1024 628Ons eerste elftal was zaterdag heel dichtbij een eerste resultaat in de competitie. Trainer Harry Akkermans had ten opzichte van de wedstrijd tegen SHO één wijziging doorgevoerd, Derrik Vinjé was weer helemaal topfit en verving Côme Dikonda. Wiebe Visser deed de gehele warming-up mee, omdat Remi Sulkers niet helemaal topfit leek. Uiteindelijk hield Remi Sulkers het tot de 80ste minuut vol. Nieuw-Lekkerland verwachtte een zeer defensief ingestelde speelwijze van onze mannen, maar dat bleek niet het geval. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer.

Nieuw Lekkerland was tweemaal dichtbij een doelpunt, een vrije kopkans in de 10de minuut en een schotkans in de 44ste minuut waren niet besteed aan de gasten. Derrik Vinjé was in de 22ste minuut wél doeltreffend en gaat de geschiedenisboeken in als de maker van het eerste competitiedoelpunt van vv Prinsenland. Een prachtige lange trap van Ivo Boluyt werd door Robert van Opdorp verlengd, waarna de defensie van Nieuw-Lekkerland mistastte en Derrik Vinjé er als de kippen bij was, 1-0.

In de rust greep Ronald Hulsbosch, trainer van Nieuw Lekkerland, in en wisselde tweemaal. Bovendien gingen de groen-witten veel opportunistischer spelen. En binnen vijf minuten (te snel voor ons) was het raak voor Nieuw Lekkerland, 1-1. Daarbij moet wel gezegd worden dat Prinsenland deze goal zelf inleidde door een corner matig te verwerken. Prinsenland probeerde na deze gelijkmaker uit alle macht een punt over te houden aan de wedstrijd.

Nieuw Lekkerland kreeg tot de 80ste minuut eigenlijk maar één echte kans. In die 80ste minuut ging het voor de thuisploeg toch fout. De meningen onder de supporters verschilden, volgens de Prinsenlanders was er sprake van een ongelukkige botsing tussen Aries Nieuwkerk en een aanvaller van Nieuw Lekkerland. De meegereisde supporters van de gasten zagen een duidelijke overtreding. En de scheidsrechter ging hierin mee, Ard Hartman schoot de strafschop onberispelijk in de beneden hoek, 1-2.

Onze mannen waren het gelijk even kwijt, want binnen 60 seconden stond er weer een aanvaller vrij in de zestienmeter. Ivo Boluyt trok deze speler naar beneden en dit keer was er geen twijfel, wederom een strafschop. In eerste instantie mocht Ivo Boluyt van geluk spreken dat de scheidsrechter hem niet met rood van het veld stuurde. Hij ontving slechts geel maar na een woordenwisseling volgde er toch nog een directe rode kaart.

Jordy Hofman kwam koud het veld in met als opdracht de strafschop van wederom Ard Hartman te stoppen. Zijn schot ging hoog in de andere hoek, 1-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, hoewel Nieuw Lekkerland nog twee goede kansen kreeg de score verder op te hogen. Dat lukte niet en was ook iets te veel van het goede geweest.

Volgende week staat er voor onze mannen wederom een thuiswedstrijd op het programma, en weer tegen een titelkandidaat: vv Brielle met topamateurs als Alex van Dommelen, Ivar Eltenberg, Joel Da Veiga Martins en Jeffrey Duijnstee in de gelederen.